Hitta rätt i

inredningsdjungeln

Kom igång direkt!

Något som verkligen blivit populärt och modernt på senare tid är inredning. Det är poppis att vara intresserad av inredning, det märker man inte minst av att hela internet toppas av snygga Instagramkonton och inspirerande bloggar, som är fullproppade av just heminredning. Vi på Hushållsträsket vill såklart inte vara sämre, så vi tänkte dela med oss av lite simpla inredningstips, som du kan ha med i bakhuvudet när du ska inreda hemma.

Våra bästa tips för en finare inredning

Här har vi tagit fram våra bästa tips på hur du får en finare inredning. Kanske är det dags att köpa nytt, eller bara fräscha upp? Det kommer göra mycket för ditt hem med en fräsch och fin inredning i gott skick.

Förnya hemma

Det är inte bara du som blir äldre, ditt hem blir också äldre ju längre tid som går. För att hålla hemmet fräscht och för att det ska kännas hemtrevligt är det viktigt att man förnyar ibland.

Fräscha väggar

Om man vill förnya hemma behöver man inte göra det till världens största projekt. Du kan exempelvis måla om eller tapetsera väggarna, och hela ditt hem kommer få ett lyft. Det billigaste är att göra det själv, men om du inte vet hur man gör kan du antingen anlita en målare som gör jobbet åt dig, eller så pluggar du på lite genom att ta del av någon av alla guider på nätet. Här finns en bra guide som visar hur man tapetserar.

Fräscha golv

Även golvet behöver förnyas eller åtminstone fräschas upp ibland. Ett högklassigt golv ska hålla i flera år, men det är naturligt att det slits med åren och att det behöver fräschas upp. Du kan antingen slipa ditt nuvarande golv, men det kan vara knepigt, så vi rekommenderar att man tar hjälp av en firma för att göra det. Eller så gör man det som vi tycker är absolut lättast, att lägga nytt golv över det gamla. Här hittar du flera snygga och prisvärda golv.

Även kakel behöver fräschas upp ibland

Detta gäller även kakel såklart. Husets kakel behöver också omvårdnad och fräschas upp eller bytas ut ibland. Kanske vågar du gå utanför ramarna och prova ett kakel som verkligen ger karaktär åt ditt badrum, eller som spetsar till ditt kök lite extra? Vi på Hushållsträsket är särskilt förälskade i detta Marrakech-kaklet från Interkakel, som garanterat kommer ge hela hemmet ett lyft!

Förvara snyggt

Förvaring är A och O, det är något vi verkligen har lärt oss genom åren. Vi har också lärt oss att bara för att det är förvaring, så behöver det inte vara fult. Vi tänkte tipsa om några exempel på snygga förvaringsmöbler, som inte kommer förstöra hela din inredning.

Modern skänk

Investera i den här stilrena och moderna skänken från Mio. Skänken erbjuder gott om förvaring med 6 lådor och du slipper fula handtag, då man öppnar skänken genom att man enbart touchar på luckan.

Ikeas populära PAX

Det är inte konstigt att det byggbara PAX-systemet från Ikea är så populärt, då man själv utformar hela sin garderob. Man köper en färdig stomme och därefter designar man dörrar, inredning, förvaring, handtag m.m. helt själv, så man verkligen kan få plats med allt man behöver. Både snyggt och praktiskt för hemmets alla olika rum!

Bort med fula boxar och tråkiga lådor

Nu är det slut på fula boxar och tråkiga lådor! Med dessa supersnygga förvaringsboxar från Granit är det slut på ful förvaring! Välj fritt mellan boxar och lådor i olika utföranden och färger.

Rätt belysning

Belysning är viktigare än man tror och framförallt är det viktigt att man har rätt belysning hemma. Det är viktigt att man använder olika typer av belysning i olika rum. I vissa rum vill man ha det ljusare, medan det ska vara mörkare i andra rum. Planera din belysning noggrant och ta hjälp av dessa tips för bästa resultat.

Hallen ska gärna vara ljus och välkomnande, så man bör ha ett starkt ljus. Likaså gäller i badrummet, där många sminkar sig och gör sig i ordning, och därför bör man ha ett starkt ljus även där, så man kan se vad man gör därinne. Men i sovrummet bör man ha en mer dämpad belysning, som ger ifrån sig ett mysigt ljus.

I köket kan det vara trevligt att ha två olika typer av ljus. En starkare ”arbetslampa” vid tillfällen när man vill ha ett starkare ljus, kanske när man lagar mat, och ett svagare ljus som man kan ha när man vill ha en mysigare stämning, kanske när man ska äta middag m.m. Vi rekommenderar spotlights med dimmer, för då kan du växla mellan starkare och mjukare ljus. Här hittar du en dimringsbar spotlight till ett bra pris.

3 belysningar i varje rum

Vi har redan nämnt att det är väldigt viktigt att ha olika belysningar i olika rum, men det du också bör tänka på är att varje rum bör ha tre olika sorters belysningar. Samtliga av dessa är alla lika viktiga för helhetsintrycket av rummet och bidrar till en mysig känsla. Du bör ha en arbetsbelysning, en stämningsbelysning och en allmänbelysning. Kanske kan du hitta en snygg lampa att inreda hemmet med? Vi råkar veta att Ellos har massvis med fin belysning för olika tillfällen.

Inredningsmissar du vill undvika

Här tänkte vi ta upp några tips på vad man kanske bör undvika när man ska inreda hemma. Självklart finns det inget rätt eller fel vad gäller inredning och vi fokuserar inte på vilken färg du valt att ha på din soffa, utan fokuserar mer på detaljer som kan göra underverk för ditt hem!

Rätt möbler

För att få ett bra helhetsintryck av ett rum gäller det att man möblerar med rätt möbler. Tänk på att inte ha för stora möbler i ett mindre rum, eller för små möbler i ett större rum. Anpassa möblernas storlek efter rummet och fundera över hur möblerna passar in storleksmässigt.

Överdekorera inte

Försök att inte ha för mycket prylar och dekorationer framme, då det bara kommer ge ett rörigt intryck. Dessutom samlar det massvis med damm och det blir svårare att städa! Avväg noga vad du vill ha framme och inte, och kanske bör du överväga att plocka bort den där prylen du tvekar på.

Övermöblera inte

Precis som med dekorationerna bör du undvika att ha för mycket möbler, då det kommer kännas trångt därinne och rummet kommer kännas energilöst. Vi rekommenderar att man ska sträva efter att inreda så rummet känns stort, dvs. man ska ha plats att kunna röra sig fritt.

Glöm inte belysningen!

Om du har hängt med här på sidan så har du säkerligen inte missat att vi redan diskuterat hur viktig belysningen är, men det tål att sägas igen! Ett helt rum kan falla platt om man glömmer bort eller har fel belysning därinne, så om du inte redan har köpt hem lampor är det dags att du börjar nu!

ShivaKalantar