TIDLÖS

STRINGHYLLA

Fixa stilen med en klassisk bokhylla!

Läs mer

På en hemsida som handlar om heminredning var det ett självklart val för oss att vi skulle skapa en egen undersida om bokhyllor, det är nämligen vår absoluta favoritinredningspryl. Det finns en hylla som vi har förälskat oss i lite extra, och om ni har läst rubriken vet ni nog redan vad vi snackar om. Vi syftar självklart på den klassiska och tidlösa stringhyllan. Den må kosta några slantar, men vi tycker att man bör se det som en investering för resten av livet, för vi lovar att du inte kommer ångra dig när den väl är din. Stringhyllan kommer aldrig gå ur tiden, för den är och kommer alltid vara modern.

HISTORIAN BAKOM DEN POPULÄRA STRINGHYLLAN

Vi tänkte börja med att ge en kort bakgrund av hur denna fantastiska hylla kom till. Stringhyllan skapades av Nisse Strinning och den fick sitt stora genombrott på 1900-talet. Stringhyllan kallas ofta för en av 1900-talets främsta designikoner.

Man skulle kunna säga att det är Bonniers folkbiblioteks förtjänst att Stringhyllan existerar idag. 1949 arrangerade bokförlaget en tävling, då man hade insett att den svenska befolkningen behövde någonstans att förvara sina böcker, för annars skulle de aldrig köpa nya.

Tävlingen gick alltså ut på att man skulle tillverka en bokhylla. Det skulle vara en hylla som skulle vara enkel på många sätt, den skulle vara lätt att montera och sätta upp, lätt att frakta och framförallt skulle den vara billig. Samtliga av dessa aspekter passade in på en bokhylla som Nisse Strinning hade haft i tankarna sedan en lång tid tillbaka. Det var totalt 194 bidrag som deltog i tävlingen, men Nisse tillsammans med sin fru Kajsa, lyckades kamma hem tävlingens första pris med sin design och stringhyllan kunde bli verklighet.

Flexibel, populär och framförallt snygg

Stringhyllan har utvecklats väldigt mycket genom åren. Den har gått från att vara en relativt simpel bokhylla, till att utvecklas och även finnas som vitrinskåp, tidningshylla och mycket mer. Det som gör hyllan unik och så otroligt populär är att den är väldigt flexibel och kan användas till många olika saker, och på många olika sätt. Stringhyllan kan vara allt från en rejäl bokhyllekonsoll i vardagsrummet till en mindre hylla i köket, eller varför inte som en sekretär på kontoret. Du kan ha stringhyllan till precis vad du vill, och det bästa av allt är att dess tidlösa design gör att den är lika snygg oavsett.

Montering av din stringhylla

Att montera en stringhylla i ditt hem kan förvandla vilket rum som helst med dess tidlösa design och flexibilitet. Om du står inför utmaningen att sätta upp din stringhylla, eller söker hjälp för en smidig uppsättning, har Hemfixarna.se den perfekta guiden för dig. Deras detaljerade artikel ger steg-för-steg instruktioner för montering av stringhylla, så att du kan njuta av din hylla utan besvär. Dessutom, om du föredrar att låta någon annan ta hand om monteringen, kan du smidigt boka en tekniker för installationen.

Inred hemmet med stringhyllan

Om du läste igenom avsnittet om Stringhyllans historia känner du säkert redan till att hyllan är väldigt flexibel, och att den kan användas till många olika saker och på flera olika sätt. Här har vi tagit fram våra absoluta favoritversioner av den populära hyllan.

Stringsystem

Klassiska hyllplan

Vår absoluta favorit är dessa klassiska hyllplan. Hyllorna finns i flera olika storlekar och modeller. De finns bland annat i vitt, grått och mörkbrunt. Det här är vår absoluta favorit:

Väggfast skåp med skjutdörrar i glas

Snyggt och smidigt väggfast skåp med supersnygga skjutbara glasdörrar. Passar perfekt som tv-bänk, eller varför inte använda det som ett extra snyggt hallskåp. Med tanke på att skåpet hänger på väggen är det väldigt lätt och smidigt att städa under skåpet. Superbra! Här kan du köpa skåpet i vitt, men det finns även i andra färger som till exempel svart och i en brun valnötsfärg.

Tidningsförvaring

Bort med tidningar som ligger och skräpar, med det här tidningsstället kan du förvara dina tidningar både snyggt och smart. Här kan du klicka hem en tidskriftshylla.

Kanonsmart förvaringsskåp

Alla bör ha det här supersmarta och framförallt supersnygga förvaringsskåpet hemma! Det är rymligt, praktiskt, men framförallt är det snyggt och dessutom tar det inte speciellt mycket plats. Här hittar du skåpet i vitt.

Väggfast utfällbart bord

Supersmart köksbord, som man hänger upp på väggen och fäller ut vid användning. Passar perfekt för den som har ett litet hem, eller som vill optimera boytan! Dessutom blir det väldigt enkelt att städa under bordet, eftersom det hänger på väggen.

Glöm inte gavlarna!

Sist men absolut inte minst, glöm inte att köpa gavlar som du kan fästa dina stringprodukter i! Med dessa gavlar blir det superenkelt att hänga upp dina möbler på väggen, oavsett om det är ett stort bord eller ett mindre hyllplan.Gavlarna finns i olika storlekar och varianter. Det finns bland annat både vägg- och golvgavlar. Du avgör själv vad som passar bäst hemma hos dig.

String Works

Inred ditt kontor med stil, för det finns även snygga stringhyllor som är specialanpassade till kontorsmiljö. Utbudet är inte superstort, men det har utvecklats från mer än bara stringhyllor, och här har vi tagit fram några av våra favoriter. Om du inte kunde hitta något som faller dig i smaken, kan vi rekommendera DPJ, som har ett större utbud av kontorsinredning i olika former. De har exempelvis supersnygga kontorsstolar till det moderna kontoret.

Supersnyggt skrivbord

Det här supersnygga skrivbordet är en storfavorit hos oss på Hushållsträsket. Det är inte bara snyggt, det är dessutom är höj- och sänkbart, vilket gör att du på ett enkelt sätt kan välja mellan att sitta och stå när du arbetar. Glöm bort muskelknutor och stela ryggar, vi lovar att din kropp kommer tacka dig om du investerar i det här skrivbordet.

Hylla och ljuddämpande skärm

Sätt upp dina hyllplan och stäng ute onödigt ljud på ett snyggt sätt med den här komboskärmen. Kan också användas som anslagstavla, fast i en snyggare och roligare modell jämfört med den traditionella anslagstavlan.

Förvara dina saker i marknadens snyggaste hurts

Kombinera skrivbordet med en hurts, som är superenkel att flytta på, då den har inbyggda hjul. Här kan du förvara pennor, häftapparater, pärmar m.m. Hurtsen fungerar lika bra på kontoret, som hemma vid skrivbordet. Är det något vi på Hushållsträsket har lärt oss, så är det att man aldrig kan ha för mycket förvaring.

Hitta dina personliga favoriter

Förhoppningsvis har du fått lite inspiration och bra tips på vad det finns för olika modeller av stringhyllan. Här kan du läsa mer om produkterna och spana in hela utbudet. Kanske hittar du några personliga favoriter, som vi helt har missat. Lycka till med shoppingen, och kom ihåg att en stringhylla är en investering för livet! Den kommer aldrig bli omodern!