Tvättstuga - tips

Gemensamma tvättstugor i bostadsrättsföreningar ska vara problemfria och installerade med rätt maskiner. Alla i bostaden ska känns sig nöjda, maskinerna ska vara enkla och snabba att använda vid behov enligt bostadens regler. Här får du tips på smarta lösningar i tvättstugan samt hur du ska tänka för att inreda tvättstugan.

Läs mer

Tvättstugor i bostadsrättsföreningar

Tvättstugor i större byggnader som bostadsrätter är ett stort projekt att tillföra och oftast så behövs det vägledning och hjälp med projektering, ritning och installation av tvättstugorna. Det krävs kunskap och erfarenhet inom flera yrkesområden när man ska skapa och installera moderna tvättstugor. Hos Tvättstuga.se kan man få professionell hjälp hela vägen.

Utrustning i tvättstuga - tips

För att en gemensam tvättstuga i en bostadsrättsförening ska fungera bra krävs det rätt utrustning och andra tillbehör som är bra att ha tillgängligt. Det som är viktigt för en stor och modern tvättstuga är:

  • Tvättmaskiner
  • Torktumlare
  • Torkskåp
  • Strykbord
  • Tvättvagnar
  • Bokningssystem
  • Doseringssystem
  • Tvättbänk
  • Sopstationer

Tvättstuga bostadsrättförening

För en fastighetsägare krävs det att man väljer rätt tvättmaskiner. Beroende vad för bransch som företaget verkar i behövs olika modeller på tvättmaskinerna.

För ett större gemensamt tvättrum krävs det bra tvättmaskiner, gärna industritvättmaskiner. Barriärtvättmaskin, mopptvättmaskin eller fastighetstvättmaskiner är de vanligaste tvättmaskinerna att välja mellan för en fastighetsägare. För den som behöver finns det massvis med smarta lösningar till tvättstugan.

Barriärtvättmaskin

Separerar smutsig och ren tvätt vilket ger en hög hygiennivå. Sjukhus och brandstationer använder sig vanligtvis av denna typ av tvättmaskin.

Mopptvättmaskin

Är inriktade till större företag som tvättar mycket trasar och moppar.

Fastighetstvättmaskin

De är energieffektiva, snabbt och driftsäkra. Dessa tvättmaskiner passar utmärkt för den gemensamma tvättstugan eller för industritvätt eftersom de klarar av en hög belastning under en lång period.

Smart tvättstuga

Oavsett om man renoverar eller bygger en helt ny tvättstuga vill man ha smarta lösningar i tvättstugan som underlättar för alla inblandade. Tvättstugor är en gemensam yta där de boende kan träffas och lära känna varandra.

Bokningssystem

För att tvättstugor i bostadsrättsföringar ska fungera bra krävs det att de personer som bor i byggnaden respekterar varandra men även att allt runt om kring fungerar som det ska. Ett smart och modernt bokningssystem är viktigt för tvättstugan och dess trivsel. Det finns en hel del andra saker som kan vara bra att tänka på när man har gemensam tvättstuga, fler tips hittar du på Brf-nytt.se.

Miljötänk i tvättstugor

Att tänka på miljön idag är otroligt viktigt. Att använda sig av moderna tvättmaskiner gör så att tvättstugan blir miljövänlig och ekonomisk. Nya och moderna tvättmaskiner förbrukar mycket mindre vatten per tvättomgång.

Inredning tvättstuga

Funktion och form kan gå hand i hand om man utför en noggrann planering kan man få till de finesser man vill för att skapa en fin inredning i tvättstugan. Förutom att inreda med smarta lösningar och produkter är det viktigt att skapa en trivsam miljö. Genom att lägga ner lite tid och energi kan man få till en mysig tvättstuga. Inred med gröna växter, någon loungefåtölj och använd färger som sänder ut en lugn.

Nybyggen av bostadsrättsföreningar har verkligen de gemensamma tvättstugorna i åtanke och vill göra det trivsamt för alla. Detta är något att tänka på om man ska renovera tvättstugan. Inspiration till en hållbar och trivsam tvättstuga med vardagsrumskänsla kan du läsa om på Brf-nytt.se.